Soome tunneli lõpus valgust ei näe

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia töötajad lahkuvad ettevõtte kontorist Tamperes 2012 aastal pärast järjekordset koondamist.
Nokia töötajad lahkuvad ettevõtte kontorist Tamperes 2012 aastal pärast järjekordset koondamist. Foto: Jukka Toyli / AFP

Soome ekspordi kaks tugisammast — IT ja kommunikatsioon ning metsatööstus — teevad vähikäiku ning tunneli teisest otsast veel valgus ei paista.

Suvest saadik aina tihedamalt Soomest tulevad uudised koondamistest suurtes ettevõtetes teevad siinpool Soome lahte murelikuks, sest märkimisväärne osa Eesti majandust on Soomega tihedalt seotud, kas või sedakaudu, et tehakse soomlastele allhankeid. Postimehe küsitletud Soome majanduse asjatundjate sõnum pole eriti julgustav.

Mida tähendab see välismaisele tööjõule, näiteks eestlastele? Eestist Soome tööle sõitjate meelistegevusvaldkond, ehitus, on üsna nõrga tulevikuperspektiiviga kõigi Postimehega rääkinud majandusteadlaste arvates. «Ehituse paari lähema aasta väljavaated on nõrgad,» märkis Soome riigipanga prognoosi- ja uuringuosakonna juht Juha Kilponen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles