Tanklaketid langetasid taas kütuse hinda

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste automaattankla
Neste automaattankla Foto: Marek Pihlak

Neste ja Statoil langetasid täna bensiini ja diislikütuse hinda 1,5 senti liitrilt.

Hinnalangus on tingitud sisseostuhindade muutusest, teatas Neste.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS mootorikütuste tootejuhi Indrek Sassi sõnul on Eesti tarbijal võimalus jätkuvalt nautida madalast toornafta hinnast tingitud soodsaid mootorikütuste hindu.

«Maailmaturu toornafta hindade muutuse taga on juhtivate OPECi maade, eelkõige Saudi Araabia otsus tootmismahtu mitte vähendada ning seeläbi oma turuosa kaitsta. Analüütikud prognoosivad aga jätkuvalt nõudluse vähenemist,» ütles Sassi.

«Kui eelnevatel aastatel on talvise diislikütusele ülemineku tõttu hinnad võrreldes eelnevate kuudega pigem tõusnud, siis täna on jaehinnad oktoobriga võrreldaval tasemel,» lisas ta.

Futura 95 maksab nüüd Neste jaamades 1,184 eurot, Futura 98 1,224 eurot ja Futura diislikütus 1,219 eurot liiter. Statoil langetas oma jaamades kütuse hinna samale tasemele: 95 miles maksab 1,184, 98 miles 1,224 ja miles diislikütus 1,219 eurot liiter.

Jaamades, kus hinnad olid enne muutust soodsamad, jäid hinnad samale tasemele.

Ka nädal tagasi langetasid Neste ja Statoil hindu 1,5 sendi võrra. Kevadest saadik on kütusemüüjad kärpinud hindu pea iga kuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles