Video: Tallinna Sadamale tuli parvlaevade hanke võit üllatusena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Kiil
Allan Kiil Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna Sadam tutvustas Saare maavalitsuse korraldatud konverentsil esmakordselt ka saarlastele endile, millised laevad hakkavad 2016. aasta sügisest sõitma mandrilt Saaremaale ja Hiiumaale. 

Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil tunnistas täiesti siiralt, et neile tuli see suure üllatusena, et praegu liinil olevate laevade asemel, millega sõitjad rahul on, eelistati hankel hoopiski nende poolt pakutud numbreid valgel paberil ERR.

«Need laevad on ju olnud ikkagi käigus ja teeninud oma raha tagasi. Me ei olnud väga kindlad, et me võidame. Pigem oli see selline üllatus, ehk mitte oodatud tulemus,» tunnistas Kiil.

Kiil märkis, et räägiti ka praeguse praamide omanikuga, ent too ei tahtnud laevu müüa. «Ta oli nõus teiste erinevate variantidega, milles me ei saanud kokkuleppele. Ja pärast seda, kui oli välja kuulutatud see hange, meil muud valikut ei jäänud.»

Nüüd on nii, et 2016. aasta sügisest peaksid Hiiumaale-Saaremaale mandrilt sõitma juba pisut pikemad, laiemad ja veidi madalamad parvlaevad, mille reisijate- ja sõiduautode mahutavus on praegustega umbes sama, ent suurt probleemi võib tekitada kaubaautode vedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles