Junckeri 300 miljardi fond tuleb suure finantsvõimendusega

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri kavandatav 300 miljardi euro suurune fond, mis peaks stimuleerima Euroopa majandust, kavandatakse 15-kordse finantsvõimendusega, kirjutab Bloomberg.

Euroopa Komisjon kavatseb panustada fondi 16 miljardi euro väärtuses garantiisid ning viis miljardit eurot Euroopa Investeerimispanga poolt, ütlesid uudisteagentuurile kaks anonüümsust palunud ametnikku, sest plaanid pole veel lõplikud. Ülejäänud osa fondist kavatsetakse rahastada erakapitali laenude, laenugarantiide ning osalustena aktsia- ja võlakirjaemissioonides.

Analüütikute sõnul võib 15-kordne finantsvõimendus olla turgudele pettumuseks. Isegi 30 miljardi euro suurune rahastamine koos 10-kordse võimendusega võib esialgu muuta plaani ebaatraktiivseks, ütles Royal Bank of Scotland analüütik Alberto Callo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles