Patud, mida peaks CV kirjutamisel kindlasti vältima

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö otsimine
Töö otsimine Foto: ARNO SAAR

Kui CV on nõrk, võib see järgmisele karjäärisammule saatuslikuks saada. Seepärast on LinkedIn välja toonud mõned patud, mis peaks CVst kindlasti välja jätma. 

Pettus. Lõpuks saadakse valele niikuinii jälile, sestap on parem valed ametinimetused, kuupäevad ja saavutused kohe kustutada.

Suured tühimikud. Kui CVs on aastatepikkused augud, tekitab see küsimusi. Kui sul on hea selgitus, mis sa oled nende aastate jooksul teinud, võid selle näiteks kaaskirjas välja tuua. Kui sa ülikool ei lõpetanud, võib kirja panna näiteks selle, kui palju ainepunkte läbisid, ja mitte neid aastaid täiesti mainimata jätta.

Vasturääkivused. Väga sage töökohtade vahetus ja töötamine väga erinevates valdkondades võib tulevases tööandjas kõhklusi tekitada. Kui oled aastate jooksul töötanud eri valdkondades, siis on parem koondada kogemused teemade alla, selle asemel et panna töökogemused kirja kronoloogilises järjekorras tagasi minnes.

Pikk ja lohisev. CV peaks olema kokkuvõtlik portree töösaavutustest ja tugevatest külgedest. Kindlasti ei peaks see olema mitme leheküljepikkune suurustav üllitis.

Aegumine. Hiljutised saavutused on kindlasti olulisemad. Seepärast pane rohkem rõhku viimase 10-12 aasta jooksul saavutatule. Viimane ametipost peaks saama kindlasti rohkem tähelepanu kui 20 aastat tagasi tehtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles