Pank loobus igale töötajale laua andmisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika pank Citi loobus määratud istekohtadest ja lisaks on seal 200 töötaja peale vaid 150 lauda. 

«Me lõime «naabruskonnad,» näiteks õppimise ja arenemise naabruskonna, et inimene tunneks end pinda omavat, kuigi kellelgi pole enam oma kindlat kohta,» ütles Citi tegevdirektor Susan Catalano, vahendab Harvard Business Review

Uus lahendus peaks lahendama kaks probleemi - nimelt on määratud töökohad üle kontori laiali ning see loob eraldunud tunde. Teiseks aga on osa laudu kasutamata, sest inimesed on reisil, haiged või majast väljas. 

Uue kontori äärealadel on töölauad, keskel aga koosolekuruumid ja pisikesed töönurgad keskendumist vajavateks ülesanneteks. Ala sees on ka mugavad istumiskohad, kus inimesed trehvavad või söövad koos lõunat. 

Töötajad saaavad asjad panna lukustatavasse kappi, igal töölaual on ka desinfitseerivad salvrätid hügieeni säilitamise eesmärkidel. Üks süsteemi tugevuseks loetakse innovatsiooni - kohtuvad inimesed, kes muidu omavahel ei räägiks. Samuti on inimesed üksinda kontorilaua taga einestamise asemel hakanud koos sööma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles