VAZ kutsus Lada Grantad piduriprobleemide pärast tagasi

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lada Granta.
Lada Granta. Foto: lada.ru

Vene autotootja VAZ kutsus tagasi 14 659 ABSiga komplekteeritud Lada Grantat, millel on avastatud tehniline probleem: siduritross võib piduritoru katki hõõruda.

Tagasi kutsutakse vaid need Grantad, mis on ABSiga varustatud. Odavama varustustasemega Grantadel (Norm ja Standard) ABSi pole, see on autol ainult Lux varustustaseme puhul.

Vene riikliku agentuuri Gosstandart teatel paigaldatakse tagasikutsutud autodele siduritrossi jaoks lisakinnitus mis peab välistama piduritoru hõõrumise.

Lada Granta on VAZi keskklassi pereauto, mis läks tootmisse 2011, et asendada tootmisest mahavõetud VAZ 2105-t. Nii nagu suurema mudeli Kalina puhul on ka Grantat luua aidanud Renault' insenerid.

Mullu mais kutsus VAZ tagasi 30 000 Grantat ja Kalinat, samuti pidurisüsteemis avastatud vea pärast. Detsembris kutsuti tagasi 45 000 Grantat vigase turvapadja pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles