Eestis antakse välja Euroopa esimest idufirma ajakirja

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Virki.
Tarmo Virki. Foto: SCANPIX

Euroopa esimese idufirmade ajakirja CoFounder esimene number tehti avalikuks sellel nädalal Põhja-Euroopa suurimal idufirma konverentsil Slush.

Eestis välja-antava ja ingliskeelsena ilmuva ajakirja esimese numbri tiraaž on 10 000 eksemplari ja lisaks sellel nädalal toimunud konverentsile Slush, levitatakse ajakirja peamiselt teiste idufirma sündmuste kaudu.

«Kogu Euroopas näeme me startup-buumi, aga see, mis sektorist puudu on olnud, on analüütiline ajakirjanduslik väljaanne. Esimene tagasiside lugejatelt on äärmiselt positiivne – tõsiseltvõetava startup'e kajastava ajakirjanduse järgi on olemas selge nõudlus,» ütles üks ajakirja CoFounder kaasasutajatest Tarmo Virki.

Koostöös Põhjala suurima startup-blogiga ArcticStartup loodud ajakiri hakkab ilmuma kord kvartalis. Ajakirja on võimalik tellida ka koju (www.cofmag.com) või laadida digitaalselt Apple seadmetele.

«Meie visioon lugejaskonnast on selge: esimese trükikojast Tallinna jõudnud ajakirjadepaki jagasime laiali Garage48 ruumides, teise paki viisime Eesti äriinglite hommikusöögile ja kolmanda EASi e-Eesti esitlusruumi Ülemiste innovatsioonilinnakus,» ütles Virki.

Ajakirja CoFounder Esimese numbri loomises osales kaastöölisi nii Londonist, Norrast, Soomest kui ka Eestist. Oma tiraažiga on CoFounder juba täna Eesti suurimate ajakirjade hulgas - asutajate järgmiseks sammuks on ajakirja kasvatamine üle-Euroopaliseks väljaandeks, mille levik ulatuks Põhjalast ka Berliini, Amsterdami kui ka Varssavini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles