Kuidas valmistuda töövestluseks?

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Kui oled töövestluseks põhjalikult valmistunud, on sul lihtsam vastata nii intervjuu käigus esitatavatele küsimustele kui ka ise küsimusi küsida. 

Kuigi see võib tunduda iseenesestmõistetav, on kasulik välja uurida, kuidas ettevõte toimib. Ära lase ennast üllatada küsimusega selle kohta, kuidas ettevõte raha teenib. Uuri täpselt välja, mida ettevõte teeb, mis on tema tooted, pakutavad teenused ning kus kohast tuleb tema käive. Ole valmis selgitama, kuidas taolises ettevõttes töötamine aitab kaasa sinu seatud karjäärieesmärkidele, vahendab LinkedIn. 

Uuri välja, mis on ettevõtte missjoon, visioon ja eesmärgid. Kaalu, kuidas sinu tulevane ametipost seostub ettevõtte missjooniga ja vala enda kohta räägitavad lood sellisesse vormi, et need haakuksid ettevõtte eesmärkide ja sihtidega. Näiteks, kui ettevõte peab oluliseks innovaatilisust, tuleta meelde mõni seik, kus oled loovalt keerulise olukorra lahendanud.

Selgita välja, milline on ettevõtte kultuur ja kuidas sina sellega sobiksid. Kultuur on oluline, seda peaks arvesse võtma, kui endale sobivat töökohta valid. Kindlasti vaatab ka ettevõtte töövestluse ajal, kas sa nendega sobid.

Uuri, mis on ettevõtte suuremad saavutused. Enamasti on ettevõtete veebilehtedel üleval ka viimased pressiteated ja viited nende kohta kirjutatud artiklitele. Kasuta seda informatsiooni, et valmistada ette mõned küsimused.

Vaata järgi, millised on suuremad trendid tööstusharus. Uuri välja, mida ajalehed ja blogid ettevõtte ja tema tegevusvaldkonna kohta kirjutavad ja ole valmis neid intervjuu käigus arutama.

Küsi, kes sinu intervjuu läbi viivad. Igati viisakas on küsida, kellega sul kohtumine ees seisab. Uuri inimeste kohta nii palju kui võimalik kas ettevõtte kodulehelt või LinkedInist. Nii võid leida, mida teil ühist on ja seda vestluses mainida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles