Jõhvi tahab kulude kokkuhoidmiseks luua oma munitsipaalettevõtte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jõhvi plaanib raha kokkuhoiu eesmärgil luua munitsipaalfirma, mis hakkaks vallale osutama mitmesuguseid teenuseid haljastusest kuni kinnisvara haldamiseni, mida praegu peamiselt sisse ostetakse, kirjutab Põhjarannik.

«Viimastel aastatel on Jõhvis väga palju ehitatud ja renoveeritud,» sõnas vallavanem Aivar Surva, lisades, et kõik need objektid vajavad hooldamist, vahendab BNS.

Ta lisas, et praegu kulub vallal märkimisväärne osa eelarvest kogu selle vara hooldamisele ning mõistlik oleks luua ettevõte, mis osutaks vajalikke teenuseid.

Sel nädalal tuli vallavalitsus volikogu ette OÜ Jõhvi Majandus loomise eelnõuga. Loodava ettevõtte tegevusaladeks oleks näiteks tänavate ja haljasalade hooldus, tänavavalgustuse ehitamine ja hooldamine, hoonete remont ja hooldamine ja nii edasi. Peale selle kavatsetakse müüa teenuseid ka välja, näiteks korteriühistutele.

Esialgsete arvestuste kohaselt oleks firma aastakäive 2-3 miljonit eurot ning vald võiks oma ettevõttelt teenuseid ostes aastas säästa eelarves umbes pool miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles