Rootsi peaminister lubab maksukärpeid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt Foto: SCANPIX

Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt lubas vähendada pensionäride maksukoormust, moderaatide erakonna liider tuli maksuplaaniga välja seoses valimiskampaania avapauguga Stockholmis.

Reinfeldt ja rahandusminister Anders Borg vähendaksid makse ka laiemas ulatuses, kuid seda alles pärast riigieelarve tasakaalustumist, vahendas Reuters.

Järgmisel aastal suureneb pensionäride sissetulek, hiljem kavatseb valitsus vähendada tööl käivate inimeste maksukoormust.

Rootsi majandus peaks selle aasta kohta käivate ennustuse järgi näitama tugevat tõusu ja seda vaatamata maailmamajanduse nõrkusele. Riigi rahaasjad on korras ja see annab valitsusele võimaluse majanduse stimuleerimiseks tulevikus.

Rootsis toimuvad parlamendivalimised 19. septembril. Küsitluste järgi on populaarseim neljast erakonnast koosnev paremtsentristlik valitsuskoalitsioon, kuid vahe ülejäänutega pole märkimisväärne, vahendas MTV3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles