EL jättis Soome piimatootjad toetuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste juht Timo Soini
Põlissoomlaste juht Timo Soini Foto: SCANPIX

Balti piimatootjad said 28 miljonit eurot toetust, kuid soomlased ei saanud sentigi. Opositsioonis oleva erakonna Põlissoomlased juht Timo Soini ütles, et tegu on valitsuse läbikukkumisega. 

Soome põllumajandusminister Petteri Orpo oli hämmastunud, et nad toetust ei saanud, sest põllumajandusvolinik Phil Hogan kinnitas, et kui Soome tingimustele vastab, siis nad saavad toetust. Seda ei juhtunud ja Orpo oletas, et põhjus on Balti riikide omast väiksemas hinnalanguses, vahendab Yle

«Euroopa Liit peaks kompenseerima sanktsioonide poolt põhjustatud kahju, lihtne. Algushind on ebaoluline. See on põllumajandusvolinikust nii Soome kui terve Euroopa vastu ääretult ebaviisakas ettekääne, mis paneb Soome halvemasse olukorda,» ütles Soini. 

28 miljonit eurot jagatakse Balti riikide vahel ära vastavalt viimase kvartali piimatoodangule. Eesti saab 6,9 miljonit, Läti 7,7 ja leedulased 14,1 miljonit eurot. 

Hogan ütles, et andis toetust vastavalt sellele, millise piirkonna piimatootjad kõige tugevama hoobi said. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles