Tööstustoodang odavnes ka oktoobris

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Eesti tööstussektori murelaps elektroonikatööstus on taas hulgaliselt tellimusi saanud. Pildil Ericssoni tehas Tallinnas.
Eelmise aasta Eesti tööstussektori murelaps elektroonikatööstus on taas hulgaliselt tellimusi saanud. Pildil Ericssoni tehas Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Kogu aasta kestnud tootjahindade langus jätkus ka oktoobris, kui statistikaameti teatel langes tööstustoodangu tootjahinnaindeks septembriga võrreldes -0,9 protsenti ja mulluse oktoobriga võrreldes -2,1 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektroonikaseadmete tootmises, mäetööstuses ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hindade tõus keemiatoodete tootmises.

Mulluse oktoobriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, elektroonikaseadmete ning kütteõlide tootmises, samuti hinnatõus metallitootmises.

Ekspordihinnaindeks langes võrreldes septembriga ühe protsendi ja mulluse oktoobriga võrreldes 2,7 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid oktoobris keskmisest enam naftasaaduste, elektrienergia ja elektroonikatoodete hinnad, samas tõusid jookide, keemiatoodete ja rõivaesemete hinnad.

Impordihinnaindeks kukkus oktoobris septembriga võrreldes 1,1 protsenti ja läinud aasta oktoobriga võrreldes 1,3 protsenti.

Septembriga võrreldes langesid oktoobris keskmisest enam põllumajandussaaduste, elektrienergia, naftasaaduste ja keemiatoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles