Pea pooled inimesed logelevad töö juures

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logelemine
Logelemine Foto: SCANPIX

Kui sa töö ajast Amazonist vidinaid tellid, romaani kirjutad või oma kassi pilte veebi üles laed, siis ei ole sa mitte üksi. 

Lundi ülikooli sotsioloog Roland Paulsen kirjutab oma oma raamatus «Empty Labor» sellest, kuidas ja miks inimesed tööajast logelevad.  

Tegemist on märksa levinuma nähtusega, kui võiks arvata. Töötajad veedavad töö juures keskmiselt kaks tundi päevas seanahka vedades. Kuigi paljud ametid nõuavad töö tegijalt üha enam, ei ole karm konkurents mitte igasse valdkonda jõudnud, vahendab The Wall Street Journal.

Üks peamisi põhjuseid, miks inimesed tööl muuga tegelevad, on tunne, et ülesanded on sisutühjad ning nende täitmisega ei looda kasu mitte ühelegi inimesele ega ettevõttele. Mõnel juhul selgus, et inimesed tundsid, et neil on õigus võtta tagasi aega, mida palgatöö neilt nõuab.

Lisaks on mõte töötajast väga aegunud, eriti loomingulistel ja teadmistepõhistel töökohtadel. Selle asemel on olemas teisi viise, kuidas kellegi tööpanust hinnata.

Enamik logelejaist ongi kõrgelt haritud ja suure vabadusega teha tööd endale meelepärasel viisil. Kui kellelgi on tahtmine tõesti pool päeva vedeleda, peavad tal olema ette näidata mingid erialased oskused ning kõigil seda võimalust ei ole.

Tööandjad püüavad nähtusega võidelda, kasutades erinevaid monitoorimise viise alates arvutist, mis inimese veebikülastusi jälgib kuni GPS süsteemideni, mis kullerite käikudel silma peal hoiavad. Ometi leiavad ka töötajad kavalaid viise, kuidas neist kõrvale hiilida.

Teinekord on juhil aga väga raske aru saada, kui palju üks või teine ülesanne aega võtab ja kui palju pingutust mingi töö tegemine vajab. See kehtib eriti tehniliste ülesannete kohta. Mida suurem on ettevõte või osakond, seda raskem on saada ülevaadet, mida iga inimene täpselt teeb. Kui juht on tööga väga seotud, siis on tal asjast ka parem ülevaade ja logelemine ei ole enam nii lihtne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles