Koalitsioon kinnitas «Foorumis», et gaasitoru ehitamine on kindel ja see tõstab Eesti julgeolekut

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi lahkub Stenbocki majast.
Jürgen Ligi lahkub Stenbocki majast. Foto: Erik Prozes

Koalitsioonipoliitikud kinnitasid «Foorumi» saates, et gaasilepe Eesti ja Soome vahel on kindel ja püsiv ning ka ainult gaasitoru ehitamine tõstab Eesti julgeolekut, sest Venemaa ei saa siis eraldi ära lõigata meie gaasivarustust.

Reformierakonda kuuluv Jürgen Ligi selgitas saates, et alles sel sügisel oli arutelu Eesti ja Soome vahel nullseisus ja Euroopa Komisjon ütles, et «te peate kokku leppima», vahendas ERR Uudised.

«Toru oli see, milles me juba eelmises valitsuses kokku leppisime, et see on prioriteet, toru on vaja, torul on ka see eelis, et ta on enamuses osas Euroopa rahastatav, umbes 75 protsendi ulatuses,» selgitas Ligi ja märkis, et terminale rahastatakse vaid umbes 30-50 protsendi ulatuses.

Ligi kinnitas, et gaasitoru ehitamine suurendab olulisel määral Eesti julgeolekut, ta nentis, et kompromiss oli vajalik, sest Soomel poleks olnud mingit põhjust Eesti projektiga nõustuda - gaasitoru läbilaskevõime oleks kolm korda väiksem kui Soome turu vajadus. «Põhilist turgu ehk Soome turgu ei oleks rahuldanud Eestisse terminali ehitamine,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles