Opositsioonipoliitikud kahtlesid «Foorumis» gaasileppe pidavuses ja nimetasid seda allaandmiseks

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Postimees.ee

Opositsioonipoliitikud teatasid ETV saates «Foorum», et Eesti valitsus ja peaminister läksid kergema vastupanu teed, kui loobusid LNG terminali rajamisest Eestisse ning pole kindlad, et lepe peab, sest tegu on vaid suulise jutuga.

«Ma ei ole aru saanud, miks see käest lasti, see on niivõrd oluline küsimus, et seda ei saa rääkida propaganda võtmes, see oleks 600 miljoni euro suurune investeering Eesti majandusse, see rikastaks meie majanduskeskkonda, looks töökohti,» arvas IRLi kuuluv Juhan Parts ERR Uudiste teatel.

Parts nentis, et gaasiterminali kokkulepe on Eesti-Soome-Läti-Leedu küsimus ning Eesti asukoht on regionaalseks terminaliks kõige parem, sest siin on parimad sadamatingimused ja lähedal asuvad Läti terminalid, Parts leidis, et regionaalse terminali ehitamisest Soome ei suurene Eesti julgeolek kuidagi.

«Toru on vaja Soomele, mitte Eestile,» kinnitas Parts. Ta leidis, et SOS-terminali rajamine tõstab oluliselt Eesti tarbijate kulutusi, julgeolekuvaru hoidmist peaks Eesti riik tema sõnul lahendama nii, et see oleks kõige väiksema kuluga tarbijale, lisaks on praegune kokkulepe Soome ja Eesti peaministrite vahel Juhan Partsi teatel suuline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles