Taanlased ostsid teise poole Škoda edasimüüjast

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto 100 esindussalong Tallinnas Paldiski maanteel.
Auto 100 esindussalong Tallinnas Paldiski maanteel. Foto: Auto 100

Taani Semler Gruppen leppis täna Eesti Talleksiga kokku poolte Adole Invest aktsiate omandamises, misjärel kuulub taanlastele nüüd sada protsenti Škoda edasimüüja Auto 100 emafirmast.

Semleri tütarfirma Semler Baltic OÜ ostis Eesti Talleksile kuuluva 50 protsenti Adole Invest ASis, millele kuuluvad Škoda ja Porsche sõidukite maaletooja Auto 100 AS, Škoda edasimüüjad Tallinnas ja Harjumaal Auto 100 Tallinn AS ja Sko Motors OÜ ning autorendi- ja liisinguettevõte Merrillmann OÜ, mis tegutseb kaubamärgi A+ Autorent all. Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne, teatas Eesti Talleks.

«Täna sõlmitud lepingu tulemusel müüme oma osaluse, mis annab Eesti Talleksile võimaluse keskenduda oma teisele strateegilisele põhitegevusalale ehk kinnisvaraarendusele,» ütles Eesti Talleksi juhatuse esimees Taavi Toots.

Tootsi sõnul suunab Eesti Talleks osaluse müügi järel põhitähelepanu Tallinnas Mustamäe teel asuva Talleksi kvartali arendamisele. «Oleme juba alustanud Tallinna kõige moodsama ärikvartali eskiisprojektiga ning esimese etapi, Mustamäe tee 8 büroohoone, projekteerimisega. Ehitust loodame alustada järgmise aasta teises pooles.»

«Škoda on Eesti automüügi tipus trooninud juba aastaid, samuti on viimase kahe aasta jooksul väga edukalt Eestis käivitunud Porsche sõidukite müük,» lausus Semler Gruppeni tegevjuht Jens Bjerrisgaard. «Jätkame Škoda müügiorganisatsiooni edasist arendamist, samuti keskendub Auto 100 AS Porsche eksklusiivse maaletooja ja edasimüüjana Eesti turul selle automargi järele valitseva nõudluse rahuldamisele.»

Auto 100 on Škodade maaletooja 2005. ja Porschede maaletooja 2012. aastast. Senine ühisettevõte on Eestis ka Lotuse ja Lamborghini sportautode edasimüüja ning ametlik maaletooja Baltimaades ja Soomes.

Tehingut nõustasid advokaadibürood Tark Grunte Sutkiene ja Sorainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles