Kulud gaasitorule jagatakse Eesti ja Soome vahel võrdselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha lugemine
Raha lugemine Foto: Videokaader

Arvestades, et Eesti ja Soome vahele rajatava gaasitoru Balticconnectori omaosalus jaotatakse Soome ja Eesti vahel võrdselt, tuleb Eestil toru rajamise eest maksta suurusjärgus 25 miljonit eurot.

 «Balticconnectori rajamise katab 75 protsendi ulatuses Euroopa Ühendamise Rahastu (Connecting Europe Facility - CEF) ja ülejäänud 25 protsendi maksmine jaguneb võrdselt Eesti ja Soome vahel,» ütles valitsuse kommunikatsioonibüroo juht Tiina Ansip BNS-ile.

2019. aastaks rajatava Balticconnectori ehituslikuks maksumuseks on eeldatud 200 miljonit eurot.

Esmaspäeval leppisid Eesti ja Soome peaministrid Taavi Rõivas ja Alexander Stubb kokku, et regionaalne LNG gaasiterminal rajatakse Soome ning koos minnakse edasi Balticconnectori rajamisega.

Gaasitoru rajamine ühendaks kahe riigi gaasiturud, annaks Soome riigi enamusosalusega gaasifirmale Gasum Oy ligipääsu Läti Inčukalnsi maa-alusele gaasihoidlale. Kui Soome peaks kunagi kerkima ka LNG gaasiterminal, siis annaks see omakorda Eestile ligipääsu terminalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles