Liit: Rail Baltic võib tuua juurde miljoneid turiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Rail Balticu arendamine võib tuua potentsiaalselt 40 miljonit Poola turisti, ütles turismifirmade liidu peasekretär Kristen Lahtein.

Lahteina sõnul teevad paljud turismisektori ettevõtted plaane kümneks aastaks ette, mistõttu on päevakohane rääkida planeerimisjärgus Rail Balticu raudteega kaasnevatest võimalustest turismisektorile.

«Näeme Rail Balticu reisirongiliikluses potentsiaali nii uute turgude võitmiseks kui ka siseturismi elavdamiseks,» tõdes Lahtein. «Rail Balticu saab enda kasuks pöörata kogu turismiga seotud ettevõtlus, aga loomulikult võidavad kõige enam Tallinna ja Pärnu firmad ning kultuuriasutused,» rääkis Lahtein nii hotellidest ja turismitaludest kui teemaparkidest ja muuseumidest.

«Kui Poolast saab Eestisse nelja tunniga, siis annab see meile potentsiaalselt ligi 40 miljonit Poola turisti,» tõi Lahtein näite. «See on kordades suurem võimalik turg kui Soome ja Rootsi kokku.»

Eesti Turismifirmade Liit näeb igas lisanduvas rahvusvahelises ühenduses täiendavat võimalust Eesti teenusepakkujatele. «Pealinlastele annab see võimaluse sõita päevaks Pärnu randa ja Lottemaale, lennureisijatele avardub Riia suhtelise läheduse tõttu sihtkohtade arv ning reisifirmad saavad pakkuda transfeeriteenuseid Skandinaavia ja Venemaa turistidele,» tõi Lahtein näiteid.

Eesti Turismifirmade Liit ühendab 68 turismiga seotud ettevõtet, liitu kuuluvad lisaks reisibüroodele ja –korraldajatele ka hotellid, transporditeenuse pakkujad, kindlustusfirmad kui teised sektoriga seotud organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles