Mägus: hotellide ja restoranide tööhõive suurenes suvel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Hotel Forum.
Nordic Hotel Forum. Foto: Mihkel Maripuu

Hotellide ja restoranide liitu juhtiv Nordic Hotel Forum juhatuse esimees Feliks Mägus ütles, et suvehooajaks võttis see sektor töötajaid kogu Eestis juurde.


Tallinna südalinnas paiknev Nordic Hotel Forum võttis suveks juurde kümmekond töötajat. Üldse on ettevõttes töötajaid 80 ringis. Põhiliselt said suvekuudeks tööd teenindajad – nii toateenijad kui köögiabilised.

Kui aasta esimesel poolel oli hotellide keskmine täituvus 45 protsenti, siis suvel tõusis see 70 protsendini, mõnes Pärnu hotellis ka kuni 100 protsendini. See tingiski vajaduse ajutiste töötajate järele.

Augustist hakkab täituvus hotellides pisitasa vähenema ja ka vajadus lisatööjõu järele langeb. Siiski avaldas Mägus lootust, et nõudluse kasv hotellinduses ja restoraniäris kasvab, sest inimesed on muutunud optimistlikumaks. «Ettevõtjail on valmidus uute töökohtade loomiseks igal juhul olemas,» lausus Mägus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles