Mustikad ja videomängud aitavad tõhusamalt tööd teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustikad
Mustikad Foto: Eleri Lõhmus

Tööjuures loovust turgutamiseks ja töötajate kaasamiseks on üsna üllatavaid viise, vahendab CEO.com

1. Mängi videomänge

California ülikooli teadlaste uuring kinnitab, et videomängude mängimine aitab eakatel inimestel tõhusamalt rööprähelda. Uurimus kinnitas ka neuroteadlaste pikaajalist aimdust, et mängude mängimine parandab kognitiivseid oskusi.

Xbox või Wii ettevõtte kohvinurgas aitab stressis töötajatel veidi pingeid leevendada.

2. Võimelge koos

Füüsiline aktiivsus parandab tuju, kinnitab Dr. John J. Ratey Harvardi meditsiinikoolist. Tund füüsilist tegevust päevas, kolm korda nädalas, poole aasta jooksul parandab ka mälu ja õpivõimet.

Töötajatele võiks pakkuda treeningprogrammi, milles kõik saaksid osaleda. Selleks kõlbab näiteks hommikune jalutuskäik või keskpäevane joogapaus.

3. Pane paika kindlad eesmärgid

Aju toodab rohkem dopamini, kui jõuame oma eesmärkide saavutamisele lähemale. See nii motiveerib kui suurendab innovatiivsust.

Et eesmärgid oleksid kõige tõhusamad, tuleb nad kirja panna ja kogu meeskonnaga jagada.

4. Söö mustikaid

Kui tähtajad on lähedal ja tööpäevad väga pingelised võib tekkida kiusatus söögikordi vahele jätta või veel hullem, asendada need maiustustega. Nii saadud jaks kestab ainult viivu ning vähe aja pärast on pea veel rohkem pulki täis.

Seepärast tuleb töötajatele pakkuda tervislikke suupisteid nagu kõrvitsaseemned, brokoli ja mustikad. Tufti Ülikooli uuringu kohaselt aitavad mustikad parandada mälu ja koordinatsiooni.

5. Loo töötajatele seltsiruum

Keskkond on loovate ideede jagamiseks väga oluline. Samuti on oluline, et töötajatel oleks hetkeks võimalus oma laua tagant püsti tõusta ja veidi ringi uidata. ,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles