Reformierakond soovib ettevõtlus- ja programmeerimisõpet algkoolis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatuse koosolek.
Reformierakonna juhatuse koosolek. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakond soovib alustada ettevõtlus- ja programmeerimisõpet algkoolis.

Erakond kirjutab majandusprogrammis, et praegu pakutav haridus ei ole piisav, et orienteeruda «raha- ja tehnoloogiamaailmas". Lahenduseks soovib erakond alustada majandusõpet algkoolis ja prioriseerida ettevõtlus- ja programmeerimisõppe jõudmist koolidesse.

Peaminister ja Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ütles BNSile, et ideaalis soovib erakond pürgida selle poole, et majandus- ja programmeerimisõpet saaksid kõik algklasside õpilased. «Me saame suurepäraselt aru, et seda üleöö ei saavuta. Aga ka meie vabariigi president on öelnud, et kõikide laste teadmiste üheks osaks peaks olema oskus ka arvutiga sina peal olla natukene keerulisemal tasemel kui lihtsalt arvuti kasutajaks olemine. Ja see on eesmärgina väga õige,» rääkis ta.

«See ei juhtu üleöö, aga kui me vaatame ka seda, et paralleelselt me soovime suurendada IT-õppe osakaalu, selleks et rohkem Eestis IT-haridusega inimesed lõpetaksid, on eesmärk tõepoolest see, et kõikidel Eesti lastel, hoolimata sellest, kas nad elavad Tallinnas või näiteks Saaremaal, oleks võimalik ka programmeerimist õppida,» ütles peaminister.

Rõivas lisas, et majandusõppe ning ka suureneva riigikaitseõppe eelarveline mõju on palju väiksem maksupaketist. «Me räägime mitu suurusjärku väiksematest mõjudest. Kõik see on vaja tulevate aastate riigieelarvetes võimalikult täpselt välja arvutada ja siis ka loomulikult eelarvesse sisse planeerida, selleks me oleme loomulikult ka valmis,»ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles