Tuhatkond firmat pole müügimaksu deklaratsiooni esitanud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed pahatihti ei tea, et nad maksuametile võlgu on.
Inimesed pahatihti ei tea, et nad maksuametile võlgu on. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Maksu- ja tolliameti (MTA) teatel ei ole Tallinna müügimaksu deklaratsiooni juunikuu eest veel esitanud viiendik ehk ligi tuhatkond müügimaksu kohuslast.


Deklaratsiooni mitteesitanutele saadab MTA esmalt meeldetuletuse, kuivõrd tegemist on uue deklaratsiooniga. Juhul kui meeldetuletusele ei reageerita asub MTA esitamata jäetud müügimaksu deklaratsiooni sisse nõudma sarnaselt teiste deklaratsioonidega, kasutades vajadusel sunniraha hoiatust.

Kui pärast müügimaksu rakendamist tuli esmane deklaratsioon MTA-le esitada ühe kuu möödudes, siis nüüd tasub meeles pidada, et edaspidi on deklaratsioon vaja esitada kvartali kaupa. Seega III kvartali eest peab deklaratsiooni MTA-le saatma 20. oktoobriks.

Tallinna linna 1. juunist kehtestatud müügimaksu kogumisel on MTA ülesanne võtta vastu esitatud deklaratsioonid ja müügimaksu laekumised, pidada sellekohast arvestust ja eraldada kogutud maksuraha linnale. Samuti tegeleb MTA deklaratsioonide sissenõudmise ja müügimaksu võlgade sissenõudmisega. Sisuliste küsimuste ja määramise erisuste üle otsustab Tallinna ettevõtlusamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles