Finantseksperdid ei tee teistest paremaid investeeringuid

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantseksperdid ei tee teistest paremaid investeeringuid
Finantseksperdid ei tee teistest paremaid investeeringuid Foto: SCANPIX

Finantseksperdid ei teeni oma investeeringutelt suuremat tulu kui teised investorid, selgub Michigani Osariigi Ülikooli uuringust. 

Uurimustöös vaadeldi avatud investeerimisfondide haldurite isiklikke investeeringuid. Tulemusena leidsid uurijad, et need ei olnud oluliselt tulusamad inimeste investeeringutest, kel puudus finantsharidus, vahendab phys.org.

Tulemused viitavad sellele, et tavalisel inimesel on kasulikum ise oma investeeringuid hallata, kui maksta kõrgeid tasusid avatud fondide halduritele.

«Tegemist on väga haritud inimestega, kes peaksid teadma, mida nad teevad, aga keskmiselt ei ole nad kuigi osavad,» kommenteerid ülikooli finantsala õppejõud Andrei Simonov.

Simonov ja Andriy Bodnaruk Notre Dame'i ülikoolist võrdlesid 84 fondihalduri portfelle investoritega, kellel oli sarnane sarnane sissetulek taust, kuid puudus finantsharidus.

Simonov tõdes, et ka finantsekspertide seas on väga andekaid inimesi, kes suudavad teistest tulusamalt raha paigutada, kuid taolisi staare on väga vähe ja keskmine investor ei suuda nende teenuseid nii kui nii endale lubada.

Uurimus ilmus ajakirjas Journal of Financial Intermediation.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles