Brüssel võttis FIFA käsile

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA logo.
FIFA logo. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni spordivolinik Tibor Navracsics pani FIFA peakorterile tungivalt südamele avaldada täies mahus MMi finaalturniiride Venemaale ja Katarile andmisega seotud väidetavat korruptsiooni puudutav uuring.

Nagu väitis Navracsics, võimaldaks antud samm «kõrvaldada kahtlused» selle suhtes, mida täpselt FIFA omaenda tegevust uurides avastas.

Sepp Blatteri FIFA on reguleerimata ja valitsusest sõltumatu Šveitsi organ, kirjutab Financial Times. Küll aga allub FIFA tulus äri Euroopa turul reeglitele, millest kinnipidamist peavad jälgima Euroopa Liidu regulaatorid. Jutt käib ka teleõigustest.

Sellest tulenevalt on Euroopa Komisjonil kontrollimatuks peetava FIFA suhtes mõjus kang, mida tõmmata.

«Jalgpall on südamelähedane miljonitele fännidele kõikjal Euroopas ja üle kogu maailma. Juba mitu aastat on selle mängu mainet õõnestanud korruptsioonisüüdistused,» ütles Navracsics Financial Timesile.

«Kuigi ma ei vaidlusta spordiorganisatsioonide autonoomiat, usun ma, et FIFA jaoks on käes aeg kõik oma kaardid lauale panna, et kõrvaldada kõik kahtlused raporti leidude osas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles