Teadlased kritiseerisid riigi infosüsteemide arendust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahanenud koormus ja parandustööd on digiretsepti infosüsteemi töökindlamaks muutnud.
Kahanenud koormus ja parandustööd on digiretsepti infosüsteemi töökindlamaks muutnud. Foto: Liis Treimann

Tallinna Tehnikaülikooli Küberneetika Instituudi juubelil kogunenud teadlased on uhked mitme enda saavutuse üle, kuid samas kritiseerisid riigi infosüsteemide arendustegevust, näiteks digiretsepti käivitamist.

Teadlased peavad probleemiks üliõpilaste vähesust ja spetsialistide puudumist, aga ka riigi kui infosüsteemide tellija suutlikkust sõnastada oma tellimust, nagu juhtus näiteks digiretseptide puhul, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Küberneetikainstituudi juhtivteaduri Tarmo Uustalu sõnul oleks abi ka tõhusamatest pilootprojektidest. Tema sõnul on Eestis tüüpiline, et mistahes suurt süsteemi hakatakse katsetama kogu rahva peal ning süsteem saab valmis nädal aega pärast seda, kui ta peaks käiku minema. Nõnda juhtus tema sõnul nii digiretseptide kui ka domeenide uue ümberregistreerimise korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles