Heido Vitsur: miinimumpalga tõus on eesti rahva kestmise küsimus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esitleti ajasturaamatut «Mainori lugu». LHV analüütik Heido Vitsur.
Esitleti ajasturaamatut «Mainori lugu». LHV analüütik Heido Vitsur. Foto: Tairo Lutter

Majandusanalüütik Heido Vitsur ütles sotsiaaldemokraatide mõttehommikul, et miinimumpalga praeguse taseme juures ei ole Eesti enam kaua jätkusuutlik.

«Küsimusele, kas miinimumpalk peab või ei pea kasvama, on üheselt selge vastus. Praeguse miinimumpalga taseme juures ei ole ei Eesti ega ka eesti rahvas enam kaua jätkusuutlikud ning miinimumpalk peab kasvama hakkama,» ütles Vitsur Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiteate vahendusel.

Vitsuri sõnul on omaette küsimus, kuidas ja millises tempos on see võimalik. «Tuleb aru saada, et Eesti on väga erinev. Meil on jõukas Tallinna regioon, kus miinimumpalga kahekordistamine paari aasta jooksul ei ole probleem. Samas on ka vaeseid regioone, kus siseturule suunatud sektorites on palgatõus üsna problemaatiline. Peame hakkama mõtlema sellele, kuidas üle terve riigi majandust aktiviseerida ning seeläbi palkasid tõsta,» sõnas Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles