USA hoiatab Euroopa kaotatud aastakümne ohu eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

USA rahandusminister Jacob Lew hoiatab Euroopa, et kui see majanduskasvu ergutamiseks aktiivselt midagi ette ei võta, siis võib seda oodata kaotatud aastakümme, kirjutab Bloomberg News.

Eriti manitseb minister Saksamaad ajama elavamat finantspoliitikat, vahendab BNS.

«Euroopa status quo poliitika ei aita tagada G20 riikide ühist eesmärki, milleks on tugev, kestlik ja tasakaalustatud majanduskasv. Euroopa riikidel ja Euroopa Liidul tuleks vähendada ohtu, et Euroopa ei vaju veelgi sügavasse auku. Maailm ei saa endale lubada Euroopa kaotatud aastakümmet,» ütles Lew Bloombergile.

Minister rõhutas, et Saksamaa ja Holland saaksid rohkem kasutada finantspoliitikat nõudluse suurendamiseks ja investeeringute lisamiseks infrastruktuuri, mis tagaks pikaajalise kasvupotentsiaali.

Maailm ei saa loota, et USA importöörina nad päästab või et USA kiire majanduskasv kompenseerib teiste piirkondade aeglase arengu, ütles Lew.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles