Hiina rikkaim mees: raha teenimine on lihtsam kui kulutamine

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Ma
Jack Ma Foto: SCANPIX

Alibaba rajaja juht kurdab, et Hiina rikkaimaks meheks olemine on suur koorem ning raha teenimine on kulutamisest märksa lihtsam. 

Ma sõnul on tema rajatud ettevõtte Alibaba suurejooneline aktsiate esmaemissioon, mille väärtus ulatus 25 miljardi dollarini, suur stressi allikas, vahendab CNBC.

«Kui aktsiad lähevad üles, on inimestel sinu suhtes liiga suured ootused, võibolla mõtlen ma liiga palju tulevikust ja muretsen liiast,» rääkis Ma, ning lisas, et kui teistel on sinust liiga hea arvamus, on oluline jääda iseendaks.

«Rikas on küll tore olla, aga kui sa oled rikkaim mees Hiinas, hoiavad inimesed sinu lähedusse ainult raha pärast,» tõdes Ma.

Et ennast rusuvast koormast vabastada, kaalub Ma raha panustamist heategevusse. Heategevus, kuhu raha panustada peab aga olema tõhus. «Raha kulutamine on märksa keerulisem kui selle teenimine,» möönis ta.

Hiina üksikute südamete päeval, mis on sümboolselt 11. novembril, tegi Alibaba rekordkäibe, mis ulatus üle 9 miljardi dollari. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles