TransferWise’i väärtus võib kasvada miljardi dollarini

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransferWise kontor Tallinnas
TransferWise kontor Tallinnas Foto: Sander Ilvest

Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikuse asutatud TransferWise peab läbirääkimisi tuntud riskikapitalifirma Sequoia Capital 50 miljoni dollari suuruse investeeringu kaasamiseks, kirjutab Financial Times.

Tehingu toimumisel saab idufirma väärtuseks miljard dollarit, ütlesid majanduslehele kaks investeeringuga seotud allikat.

Kolm aastat tagasi asutatud TransferWise võimaldab teha odavaid rahvusvahelisi rahaülekandeid 39 riigis. Keskmise ülekande suurus on 1500 naela ning mahud kasvavad 23-30 protsenti kuus.

Sequoia investeering pole veel lõpule jõudnud ning ettevõtte sõnul on sinna investeerimiseks huvi tundnud veel mitu USA riskikapitalifirmat.

TransferWise on sel aastal kaasanud 25 miljonit dollarit sellistelt investoritelt nagu Richard Branson, Prantsusmaa ettevõtja Xavier Niel. TransferWise investoriteks on ka PayPali kaasasutajad Max Levchin ja Peter Thiel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles