Vitsur: majanduskasvu kiirenemist veel oodata ei ole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Toomas Huik

LHV majanduseksperdi Heido Vitsuri sõnul on Eesti peamistel eksporditurgudel seni näha vaid üksikuid ja ebakindlaid olukorra paranemise trende, mistõttu erilist majanduskasvu kiirenemist meil loota veel ei maksaks.

«Kolmanda kvartali 0,2 protsendi suuruses majanduskasvus võrreldes selle aasta teise kvartaliga midagi ootamatut ei olnud, kuivõrd oli teada, et kolmandas kvartalis hakkas lisaks stabiilsena püsinud sisenõudlusele majanduskasvu toetama ka tööstustoodangu ja ekspordi kasv,» ütles Vitsur BNSile.

Ta lisas, et ilmselt oleks majanduskasv võinud kujuneda veelgi suuremaks, kui seda poleks tagasi hoidnud Euroopa Liidu toetusfondide rakendusperioodide tsükkel.

Võimaliku käesoleva aasta neljanda kvartali majanduskasvu suuruse hindamisel tuleb Vitsuri sõnul eelkõige lähtuda selle aasta tööstuse ja ekspordi kasvu trendist, mitte aga võrdlusest möödunud aasta kolmanda kvartaliga, sest 2,3-protsendise suuruse kasvu baasiks oli viimase 54 kuu kõige kasinama majanduskasvuga kvartal.

«Paraku on Eesti peamistel eksporditurgudel seni näha vaid üksikuid ja ebakindlaid olukorra paranemise trende, mistõttu erilist majanduskasvu kiirenemist meil loota veel ei maksaks,» prognoosis Vitsur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles