Teeme ise: prindi endale kodus arvuti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D prinditav arvuti Pi-Top
3D prinditav arvuti Pi-Top Foto: raspi.today

Kaks noort britti konstrueerisid arvuti, mille võib igaüks oma kodus 3D printeriga valmis teha.

Nende loodud süleri valmistamiskulud on vaid pool sellest, mida küsivad suured arvutitootjad. Osta saab seda alles järgmise aasta mais, kuid Ryan Dunwoody (23) ja Jesse Lozano (27) leiutis on saanud juba väga populaarseks. Eeltellimusi on laekunud juba peaaegu 100 000 euro väärtuses, kirjutab Telegraph.

Arvuti printimiseks peab kliendil olema muidugi kodus 3D printer, aga odavamad mudelid maksvad juba alla 300 euro. Arvutihuviline ostab endale ligikaudu 230 eurose stardipaketi, kus on kõik vajalik töö alustamiseks: failid printerile, plastmass, millest valmib arvuti korpus ja muud detailid ning ekraan. Kõige lõpuks varustatakse ahjusoe süler pangakaardi suuruse Raspberry Pi mikroarvutiga.

Mehed näevad Pi-Top arvutis suurt potentsiaale tehnikahuviliste laste ja (üli)õpilaste seas. Arvuti kodus valmis tegemine, aitab mõista, kuidas seadmed töötavad ja kui midagi peaks murduma või purunema, saab kohe varuosa välja printida. Nad müüvad ka kleebiseid sülearvutikaantele kleepimiseks, mis teatavad «Mu teine arvuti on 3D prinditud».

Vaata altpoolt videost, kuidas Pi-Top välja näeb, valmib ja mida leidurid ise selle kohta räägivad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles