Sotsiaalteadlane: majanduskasv ei puuduta paljusid inimesi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/ Scanpix.

Enamiku Eesti ettevõtete ja perekondade jaoks on järgmised aastad kokkuhoiu ja võlgade maksmise aastad, arvab Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudi direktor professor Rainer Kattel.

«Ma arvan, et see on loomulikult tore, kui kasv on positiivne, aga see ei puuduta väga paljusid inimesi tegelikult,» ütles Kattel «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Professor Katteli sõnul on teise kvartali majanduskasvu taga paarkümmend suurettevõtet, kelle tellimused on taastunud - ja seda suuresti tänu sellele, et majandus kosub Eestile olulistel eksportturgudel Rootsis ja Saksmaal.

«Meid mõjutavad meie peamised eksportturud Rootsi ja Saksamaa ja ka sisetarbimine, aga sisetarbimine pole tegelikult sugugi mitte paranenud. Nii et selliseks üldiseks optimismiks ei ole praegu põhjust,» arvas Kattel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles