Mida kirjutada CVsse, kui vajalikud kogemused puuduvad?

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutus
Töökuulutus Foto: ARNO SAAR

Kui leidsid just kuulutuse oma unelmate töökohale, siis oled kindlasti väga põnevil. Kui sul ei ole aga grammi eestki vajalikke töökogemusi, on olukord kehv. 

Ometi võid oma CVsse ühte-teist kirja panna, mis sind soovitud töökohale lähemale aitaks, vahendab Business Insider.

Vajalikud oskused

Kuigi tavaliselt algavad CVd kas töökogemuse või haridusega, siis pole sellest kasu, kui sul varasemad kogemused puuduvad. Kõige magusamat kohta oma CVs ei maksa aga raisku lasta ning selle asemel võid kõigepealt kirja panna oskused, mis pakutaval töökohal kasuks tulevad.

Kasulikud võivad olla nii koolitöid tehes omandatud oskused või vilumused, mis on pärit hoopis teistsugusest töövaldkonnast.

Tööga mitte seotud lisaprojektid

Nii akadeemilised kui muud kõrvalprojektid on CVs igati omal kohal. Kui sinna on märgitud, et tegemist oli lühiajalised projektipõhise tööga, siis on kõik aus ja õige. Selle jaoks võib lisada CVsse eraldi lõigu «Projektid», kuhu võib kirja panna ülikoolis tehtud põnevamad kirjatükid, korraldatud üritused ja edukad heategevustööd.

Näita oma huvi kaaskirjas

CVga peaks kaasas käima alati asjalik kaaskiri. See on eriti oluline, kui varasem töökogemus puudub või on see hoopis teises valdkonnas. Kaaskiri on hea võimalus näidata, kuidas sinu oskused just ettevõtte vajadustega sobivad. Kindlasti tuleb selgitada, miks just sinu taust on tugevus, mitte nõrkus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles