Analüüs: püsiühendust pole Saaremaa planeeringusse vaja

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püsiühenduse alternatiivide kaart maanteeameti tellitud hinnangust.
Püsiühenduse alternatiivide kaart maanteeameti tellitud hinnangust. Foto: maanteeamet

Siseministeeriumi ja maanteeametiga vägikaigast vedav Saare maavalitsus tellis keskkonnaõiguse keskuselt õigusliku analüüsi, milles leitakse, et püsiühenduse asukoha käsitlemine pole maakonnaplaneeringus vajalik, kuna rajatava sillaga võidakse negatiivselt mõjutada Natura 2000 võrgustiku alasid, kirjutab Saarte Hääl.

Analüüsi üks koostaja jurist Siim Vahtrus ütles ajalehele, et püsiühenduse asukoha maakonnaplaneeringus käsitlemata jätmine oleks Saare maavalitsuse poolt õigustatud.

Vahtruse sõnul ei välista senised eksperthinnangud ja -arvamused, et silla rajamine võiks kahjustada Väinamere linnu- ja loodusalal kaitstavaid liike ja nende elupaiku, seega ei tohiks Euroopa Liidu looduskaitsedirektiivide kohaselt silda rajada ning seetõttu pole ka alust valida planeeringus trassi asukoht.

Saare maavalitsus tellis analüüsi riigiasutustega tekkinud vaidluse tõttu, kui täpselt peab maakonna planeering käsitlema Suure väina püsiühenduse ja selle keskkonnamõju strateegilise hindamise temaatikat.

Siseministeeriumi hinnangul on Saare maavalitsuse pealiskaudsus vastuolus vabariigi valitsuse korraldusega, kus Saare maavanemale on maakonnaplaneeringu koostamisega seoses tehtud ülesandeks Suure väina püsiühenduse planeerimine.

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles