Naftabarreli hind vajus alla 80 dollari

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petrobras Oili naftaplatvorm Brasiilia ranniku lähistel.
Petrobras Oili naftaplatvorm Brasiilia ranniku lähistel. Foto: SCANPIX

Naftabarreli hinda liigutas tänastel Aasia turgudel mure Ameerika Ühendriikide majanduse kosumise ja Hiina tööstustoodangu juurdekasvu vähesuse üle.

New Yorgi futuuridetehingu peamise nafta (light sweet crude) barreli hind septembrilepingutes langes 0,4 dollarit 79,87 dollarini.

Londonis odavnes Põhjamere Brenti barrel septembrilepingutes 0,35 dollarit 79,25 dollarini.

Singapuri firmas Phillip Futures töötav finantsanalüütik Ong Yi rääkis AFP-le, et praegune nõrkus võib olla tingitud eilsest odavast müügist. «Inimesed muretsevad nõudluse pärast nafta järele USAs ja maailmamajanduse väljavaadete üle,» lisas ta.

Naftabarreli hind sulgus eile miinuses, kuna Föderaalreserv lubas stimuleerida kulutamist, et toetada maailma suurimat majandust ajal, mil kosumine globaalsest kriisist on jäänud nõrgaks.

«Kosumise tempo tootmise vallas ja tööturul on viimastel kuudel aeglustunud,» seisab kirjas USA Avatud Turu Komitee raportis.

Kümneliikmelise komitee hinnangul on majanduse taastumise kiirus lähiajal ilmselt oodatust tagasihoidlikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles