Taukar: kaugkütte tarbimise vähenemine 30 protsenti tooks kaasa samaväärse hinnatõusu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojatrass on ka talvel roheline
Soojatrass on ka talvel roheline Foto: Toomas Huik

Tallinna Elektrijaama juhatuse esimehe Andres Taukari sõnul vajab soojusmajandus arengukava, tema hinnangul võib aastaks 2030 kaugkütte tarbimine säästumeetmete tõttu langeda kuni 30 protsenti, mis tähendab ligikaudu 50-eurose soojuse hinna kasvamist 15 euro võrra.

Taukar märkis Maailma Energeetikanõukogu ja riigikogu majanduskomisjoni ühiskonverentsil, et taastuvenergia kasutamisel on suur osa kaugküttesektoril. «50 protsenti küttest, mida me kasutame peamiselt puiduna, annab selle suurepärase tulemuse,» rääkis ta, vahendab BNS.

«Soojusmajandust ootavad ees väga suured muutused. See, et tarbimine langeb kaugküttes, on ilmselge,» ütles Taukar ja prognoosis, et aastaks 2030 langeb soojuse tarbimine tulenevalt säästumeetmetest ligikaudu 30 protsenti. «Kui teha rehkendus, tähendab see umbes 15 euro lisandumist 50-eurosele soojuse hinnale,» ütles ta ja märkis, et kaugküttesektor on müügimahtude vähenemisele väga tundlik.

Taukari hinnangul toob kaugküttesektori avamine konkurentsiks kaasa asjaolu, et 200 kaugküttevõrgust sureb välja 50. «Ühel hetkel võime sellisel juhul osutuda põhjamaaks, kus on ainult 5 soojusettevõtet,» ütles ta ja rõhutas, et kaugküttesektori puhul ei piisa visioonist, vaid on vaja põhjalikku arengukava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles