Läti Citadele panga ostjate seas on USA keskpanga eksjuht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citadele panga kodulehekülg.
Citadele panga kodulehekülg. Foto: Citadele

Reedel tehti Lätis teatavaks investorite nimed, kellele Läti valitsus müüs Citadele panga 75-protsendilise osaluse, selgus, et ostjate seas on ka USA keskpanga endine juht Paul Volcker.

Ülejäänud investorid on Egiptuse miljardär Nassef Sawiris, varahaldusfirma EMS Capital LP esindaja Edmond Safra, konsultant Stanley Shuman, Belfer Center for Science and International Affairsi direktor Graham Allison, Kanada kestliku tehnoloogiarengu nõukogu esimees Jim Balsillie, Cramer Roshental & McGlynni kaasasutaja Gerald Cramer, Copeland Corporationi president Matthew Diggs, Shinsei tegevjuht Dhananjaya Dvivedi, BlueMountain Capitali juhtiv partner James Staley, Baupost Group, Wolfensohn Fund Management ja Wolfenson&Company LLC juhatuse esimees James Wolfenson, vahendab BNS.

Ripplewood Advisors LLC (Ripplewood) asutaja ja tegevjuht Tim Collins ütles pressikonverentsil, et tegemist on tuntud investoritega, kellel on suured võimalused Läti panka panustada.

«Meie ülesanne ei ole üksnes raha hoiustada ja laenu anda, vaid ergutada ka investeeringuid ja firmade loomist. Näiteks Egiptuses, kes Ripplewoodile kuulub Commercial International Bank, on otsesed välisinvesteeringud 2,5 aastaga kolmekordistunud,» selgitas Collins.

Müügilepingus on Citadele panga aktsionäridel kohustus suurendada panga kapitali 10 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles