Väiksemate linnade kinnisvaraturg kosub

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnasäästlikult renoveeritud kortermaja Valgas Tööstuse tänaval.
Keskkonnasäästlikult renoveeritud kortermaja Valgas Tööstuse tänaval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel kuudel on täheldada aktiivsuse kasvu mitmetes väiksemates linnades- Pärnu ja Narva tehinguaktiivsuse kõrval taastuvad tasapisi ka Viljandi, Paide, Võru ja teiste väiksemate linnade turud, teatas Pindi kinnisvara.

«Me ei räägi suurtest hinnahüpetest või mitmekordistunud tehingutest, kuid teatav elavnemine on toimunud. On tähtis, et ka väikelinnades muutuks kinnisvara taas kaubeldavaks, sest materiaalne ja füüsiline vabadus liikuda teistesse piirkondadesse on kohaliku elu alustugesid,» sõnas Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson.

«Arengud ka väiksemates linnades on järelmõju Eesti madalale tööpuudusele ja hoolimata suurest palgalõhest hakkavad inimesed üle-eestiliselt rohkem jalgu alla saama,» ütles Simson. «Loodame, et see nii jääbki.»

Pindi Indeks langes oktoobris 0,2 protsendi võrra, andes 17 Eesti suurema linna tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks 1060 eurot. Septembris oli antud suurus korrigeeritud andmetel 1062 eurot ruutmeetri kohta.

Kui septembris tehti antud linnades 1129 korteriomandi tehingut, siis oktoobris tõusis aktiivsus 1190 tehingule. Samas mullu oktoobris tehti indeksilinnades 1240 korteriomandi tehingut.

«Näib, et poole aasta pikkune madalseis turul hakkab läbi saama, sügisene tehingute arv on igati eeskujulik,» sõnas Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles