EKP on valmis triljonieuroseks süstiks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi. Foto: SCANPIX

Euroopa esikeskpankur Mario Draghi on saavutanud nõukogu üksmeelse toetuse ühe triljoni euro süstimiseks, et päästa euroala majandus stagnatsioonist.

Kõik Euroopa Keskpanga (EKP) nõukogu 23 liiget nõustusid presidendi ideega tuua asutuse bilanss tagasi tasemele, mida viimati nähti aastal 2012.

Nõukogus saavutatud üksmeel võib sillutada tee agressiivsematele sammudele, kirjutab Financial Times.

Ühe sellise sammuna tuleks arvesse mastaapne riigivõlakirjade kokkuost, juhul kui Jaapani-stiilis deflatsiooni oht püsib.

Panga üksmeelse teate peale kukkus euro 0,6 protsendi jagu ja maandus 1,239 dollari tasemel. Nii nõrk oli euro viimati 2012. aasta lõpus.

Draghi kinnitas ühtlasi, et nõukogus valitseb üksmeel veelgi radikaalsemate meetmete rakendamiseks – isegi kvantitatiivseks leevendamiseks, kui olukord peaks minema veelgi hullemaks.

Esikeskpankuri liiga autoritaarne juhtimisstiil «minu teada [eilsel koosviibimisel] arutusele ei tulnud», teatas Draghi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles