Aastaga kallinesid enim suitsud ja odavnes suhkur

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Aastaga kallinesid kõige enam alkohoolsed joogid (3,3 protsenti) ja tubakatooted (7,2 protsenti), teatas statistikaamet.

Tarbijahinnaindeks võrreldes septembriga ei muutunud. Võrreldes eelmise aasta oktoobriga oli muutus aga -0,2 protsenti.

Mulluse oktoobriga muutusid odavamaks kodudesse jõudnud elekter (7,6 protsenti) ja soojusenergia (2,6 protsenti). Kaupade ja teenuste hinnad kokku jäid aga enamvähem samaks. Kaubad odavnesid 0,1 protsenti ja teenused 0,5 protsenti.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta oktoobriga võrreldes tõusnud 0,2 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad langenud 0,4 protsenti.

2013. aasta oktoobriga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim elekter, soojusenergia ja küte. Mootorikütus oli aastataguse ajaga võrreldes 2,8 protsenti odavam. Mullu sama ajaga võrreldes on toidukaupadest enim kallinenud kuivatatud puuvili ja pähklid (17 protsenti) ning odavnenud suhkur (41 protsenti), õunad (25 protsenti) ja kartul (19 protsenti).

Septembriga võrreldes olid oktoobris tarbijahinnaindeksi peamisteks mõjutajateks 9,2 protsenti odavnenud värske puuvili ning 20,8 protsenti kallinenud lennukipiletid. Toidukaupadest kallinesid kuuga enim metspähklid (14 protsenti) ning odavnesid sidrunid (33 protsenti), porgandid (22 protsenti) ja sibulad (18 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles