Venemaa hinnangul on energiahindade langus manipuleeritud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

President Vladimir Putin vihjas neljapäeval, et Venemaa majandust kahjustava naftahinna languse taga maailmas on poliitiline manipulatsioon, edastas uudisteagentuur Reuters.

Hiina meedias ilmunud intervjuus ei süüdistanud Putin siiski selles ühtegi konkreetset riiki, vahendab BNS.

Venemaa poliitkommentaatorid on naftahinna langust sellest hoolimata käsitlenud just Saudi Araabia ja USA vandenõuna Moskva vastu.

«Loomulikult on enesestmõistetavaks maailmahindade languse põhjuseks ka majanduskasvu aeglustumine, mis tähendab energiatarbimise vähenemist terves reas riikides. Kuid naftahindade puhul on alati juures ka poliitiline komponent. Pealegi hakkab mõnel kriisihetkel tunduma, et just poliitika võidutseb energiaressurssidele hinna määramisel,» rääkis Putin.

Naftakartelli OPEC neljapäeval avaldatud aastaülevaate kohaselt kasvab maailma energianõudlus 2010. aasta tasemega võrreldes 2040. aastaks 60 protsenti. Praeguseks 80 dollarile barrel langenud naftahind peaks ülejäänud kümnendi püsima OPECi hinnangul 110 dollari tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles