Kuidas tulla toime negatiivse tagasisidega?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Negatiivne tagasiside võib tulla ootamatult
Negatiivne tagasiside võib tulla ootamatult Foto: SCANPIX

Negatiivne tagasiside iga-aastasel arenguvestlusel võib tulla üllatusena. Pahatihti on sellest väga keeruline üle saada ning oma erialast enesekindlust uuesti leida.  

Negatiivne tagasiside on tihtipeale vastuolus sellega, kuidas me ennast näeme. Teinekord kinnitab see aga kõige hullemaid hirme, vahendab Harvard Business Review

Mitte keegi ei ole täiuslik ning tagasiside on oluline vahend, mis aitab tulevikus kasvada. Kui sa alati kõikide ülesannetega suurepäraselt hakkama saad, ei ole sa endale piisavat väljakutset leidnud.

Kõigepealt tuleb olukorra üle rahulikult järgi mõelda, lihtne on asuda kaitsepositsioonile või vihastada, aga väga oluline on hoida emotsioonid vaos. Kasulik on paar päeva asjalugu kaaluda ning kui vaja, jagada oma mõtteid ja tundeid kellegagi väljastpoolt kontorit.

Vaatamata parimatele kavatsustele näeme me ennast ise veidi teisiti kui ümbritsevad inimesed. Selleks, et ennast näha, on teinekord vaja abi. Siinkohal oleks kõige parem rääkida mõna otsekohese sõbra või tuttavaga, kes aitaks sul ennast veidi teistsuguses valguses vaadata. Nii leiad ka kriitikas üles punktid, millega sa nõus oled.

Kui esimesed emotsioonid on jahtunud, vaata hinnang oma tööle veelkord üle ja veendu, et oled kõigest õigesti aru saanud. Kui miski jääb veidi segaseks, võid seda kindlasti täpsustada ja oma ülemusega rääkida. Sealjuures ei tohiks jääda muljet, et sa püüad endale antud hinnangut vaidlustada. Küsi selgeid näiteid selle kohta, mida peaksid tegema teisiti.

Hinnangu kogu eesmärk on, et anda teada, mida võiksid muuta. Selle jaoks on vaja aga tegevuskava. Võibolla pead üht-teist juurde õppima, oma ülesanded uuesti läbi mõtlema või vaatama, kuidas sa kolleegidega suhtled. Võta endale aega, et teha asju teisiti, kui seni oled harjunud.

Kui oled olukorra üle laiemalt järgi mõelnud, siis võid jõuda järeldusele, et sa ei tee midagi valesti, vaid oled lihtsalt vales kohas. Ükskõik, kas otsustad organisatsiooni jääda või edasi liikuda, on ka negatiivne tagasiside suurepärane võimalus oma elus uus lehekülg pöörata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles