Kohus jättis juba teise maamaksu kaebuse rahuldamata

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Viksi esindas kohtus Priit Lätt.
Tanel Viksi esindas kohtus Priit Lätt. Foto: Peeter Langovits

Tallinlane Tanel Viks esitas Tallinna halduskohtule kaebuse oma maamaksuteate tühistamiseks ja selle aluseks olevate õigusaktide tühistamiseks, kuid Tallinna halduskohus jättis selle rahuldamata.


Kohus leidis, et kaebus on põhjendamatu ja tuleb jätta rahuldamata. Kohtuotsuse peale võib esitada apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtule 30 päeva jooksul alates tänasest.

Tegemist on juba teises maamaksuvaidluses tehtud kohtuotsusega. Tallinna halduskohus tegi esimese maamaksuvaidlust puudutava kohtuotsuse teatavaks 19. augustil 2008 ja see oli samuti maksumaksjale negatiivne.

Kokku on esitatud Tallinna halduskohtule seoses
maamaksumäära tõstmisega 10 kaebust, neist 9 Tallinna elanikelt.

Järgmise maamaksuvaidlust puudutava kohtuotsuse teeb Tallinna halduskohus teatavaks 8. septembril. Selles on isik vaidlustanud Maardu linna maamaksumäära tõstmise. Kaebaja taotleb maksuteatise tühistamist, maamaksuseaduse mitme paragrahvi põhiseadusega vastuolus olevaks tunnistamist ning põhiseaduslikkuse järelevalve menetluse algatamist.

Järgmised kaks Tallinna maamaksuvaidlust puudutavat kohtuotsust teeb Tallinna halduskohus avalikult teatavaks 12. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles