EAS toetab firmade tehnoloogiaarendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) alustab 5. novembrist tehnoloogia arenduskeskuste (TAK) toetuse taotluste vastuvõttu, et edendada ettevõtjate tehnoloogiaalast arendus- ja innovatsioonitegevust ning parandada selle kättesaadavust. 

EASi TAK programmi juhi Eve Pakkase sõnul on toetusmeede võrreldes varasemaga avatum ja paindlikum.

«Möödunud perioodil viisid TAKid ellu peamiselt rakendusuuringuid, kus uurimistöö kava oli kindlaks määratud  seitsmeks aastaks. Nüüd on TAKid ettevõtetele avatud kogu perioodi jooksul, kus ettevõtetel on võimalik TAKiga liituda selleks, et arendusprojekte alustada ja ellu viia,» selgitas Pakkas.

Pakkas lisas, et  uuel perioodil  on lisandunud toetatavatesse tegevustesse tootearendus, mis võimaldab ettevõtetel koostöös TAKiga viia läbi turulähedasemaid ning rohkem ettevõtete vajadusest lähtuvaid arendusprojekte.

«Samuti on eesmärgiks rahvusvaheliselt tuntud ja konkurentsivõimelise ning ühest toetusest mittesõltuva arenduskeskuse väljaarendamine. Seetõttu toetatakse uuel perioodil TAKi võimekuse tõstmisega seotud tegevusi, sealhulgas juhtimiskompetentsi  ja turundusvõimekuse tõstmist ning organisatsiooni innovatsiooni arendamist,» täiendas Pakkas.

Meedet rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles