Swedbank: Merkot võib oodata kahjum

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehitus.
Merko Ehitus. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Swedbanki analüütiku Risto Hundi sõnul võib Merko Ehitus III kvartalis saada väikese puhaskahjumi, sest investoritele aasta algul makstud suured dividendid toovad kaasa kõrged maksukulud.


Merko Ehituse täna avaldatud II kvartali tulemused olid head, märkis Hunt. «Grupi kogutulu oli oodatust nõrgem, kuid kasumlikkus oli meie hinnangutega kooskõlas,» lausus ta.

Merko Ehituse puhaskasum vähenes eelmise aasta II kvartaliga võrreldes 12,7 protsenti 2,3 miljoni euroni. EBITDA (ärikasum enne amortisatsiooni mahaarvamist) aga kasvas 16,1 protsenti 3 miljoni euroni, seda tulenevalt kulukärbetest, tänu millele tegevuskulud olid aastatagusest madalamad.

Merko Ehituse tegemata tööde maksumus oli II kvartali lõpus 153,4 miljonit eurot, kasvades I kvartali lõpuga võrreldes viiendiku ning eelmise aasta juuni lõpuga võrreldes kolmandiku. See on Hundi sõnul hea näitaja, kuna tegemata tööde maksumuse kasv tähendab tavaliselt suuremaid tulusid tulevikus.

Swedbank jättis oma soovitused Merko Ehituse aktsiate suhtes läbivaatamisele, mille tulemused peaksid varsti selguma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles