Automüük kasvas oktoobris jõuliselt

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Škoda Octavia.
Škoda Octavia. Foto: skoda.ee

Esimesed kaheksa kuud suhteliselt stabiilsena püsinud uute sõiduautode müük kasvas jõuliselt juba teist kuud järjest ja oktoobris müüdi uusi autosid 14,4 protsenti jagu enam kui mullu, teatas automüügiga tegelevate eetevõtete liit AMTEL.

Esimest korda tänavuse aasta jooksul müüdi ühes kuus rohkem kui kaks tuhat autot, täpsemalt 2049 uut sõiduautot, märkis AMTEL.

Kokku on 2014. aasta kümne kuuga müüdud 17923 uut sõiduautot, mida on 5,7 protsenti jagu enam kui möödunud aastal samal perioodil.

Tänavu on autoturul pidevalt püsinud kõrge ka uute sõiduautode osakaal kogu autoturust, oktoobris oli see 46 protsenti. Turusegmentidest on jätkuvalt populaarseim väike keskklass (33 protsenti), järgnevad maasturid (28 protsenti), väikeautod (13 protsenti) ja keskklassi autod (13 protsenti).

Automarkide populaarsuse edetabelis püsivad esimestel ridadel ikka samad nimed, mis varemgi. Edukaim oli oktoobris Toyota 326 müüdud autoga, järgnesid Volkswagen 184 ja Škoda 175 autoga.

Müüduim mudel oli Škoda Octavia 106 autoga, sellele järgnesid kolm Toyota mudelit, RAV4 (68) ning Aurist ja Avensis (mõlemat 63). Elektriautode müük oli jätkuvalt heas hoos, klientidele anti üle 41 uut elektriautot.

Kui sõiduautode müük on teinud kahe viimase kuu jooksul suure hüppe, siis tarbesõidukite turg püsib suhteliselt stabiilne. Nii ka oktoobris, mil müüdi kokku 385 uut tarbesõidukit. Kümne kuuga on turg tänavu kasvanud umbes 3 protsenti võrra. Oktoobris oli edukaim Peugeot 67 müüdud sõidukiga, järgnesid Citroen 56 ja Volkswagen 45 müüdud tarbesõidukiga. Veokite segmendis tegid oktoobris väga eduka tulemused Scania ja Volvo, vastavalt 42 ja 25 müüdud veokiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles