Keskpangajuhid ei ole rahul Draghi juhtimisstiiliga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpnga president Mario Draghi.
Euroopa Keskpnga president Mario Draghi. Foto: Reuters/ScanPix

Euroala riikide keskpankade juhid ei ole rahul Euroopa Keskpanga (EKP) presidendi Mario Draghi salatseva ja vähesuhtleva juhtimisstiiliga ning kavatsevad talt kolmapäeval nõuda kollegiaalsemat suhtlemist, ütles EKP allikas Reutersile.

Keskpankureid pahandas tublisti näiteks see, kui Draghi oli teatavaks teinud EKP bilansi suurendamise eesmärgi, ehkki vahetult enne seda oli EKP nõukogu leppinud kokku, et mingeid täpsemaid andmeid ei avalikustata, vahendab BNS.

«See tekitas ootusi, mida me igati tahtsime vältida,» ütles EKP siseallikas. «Nüüd ükskõik mis me teeme, mõõdetakse seda eesmärgiga suurendada bilanssi triljoni euro võrra,» lisas ta.

Rahulolematud keskpangajuhid on 24-liikmelises EKP nõukogus enamuses, kes võivad piirata Draghi tegevusvabadust julgemate sammude astumisel.

«Draghi eelkäija Jean-Claude Trichet konsulteeris ja suhtles rohkem ning otsis Draghist rohkem konsensust,» lisas allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles