Rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi ees hirmu ei tunne

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Liis Treimann

Rahandusministri kohalt tagasi astunud Jürgen Ligi asub tänasest tööle riigikogus, kus hakkab rahanduskomisjoni koosseisus menetlema enda esitatud 2015. aasta riigieelarvet.

Rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev (Sotsiaaldemokraatlik erakond) ütles, et Jürgen Ligi on rahanduskomisjonis igati teretulnud ja kompetentsi seal seetõttu vähemaks ei jää.

Küsimusele, kas tal endise rahandusministri ees aukartust pole, ütles Vassiljev: «Eks ma olen ka selles eelarveprotsessis sees olnud. Hirmu ei tunne.»

Kas riigieelarve menetlemine saab selle kokku pannud rahandusministri seltskonnas olema keeruline või mitte, näitab Vassiljevi sõnul aeg. «Aga ma arvan, et mitte. Ma usun, et saame siin konstruktiivselt igati hakkama. Mina küll tervitan seda sammu,» nentis ta.

Selleks, et Jürgen Ligist saaks rahanduskomisjoni esimees, peaks Vassiljevile umbusaldusavaldus esitatama või ta ise tagasi astuma. Tagasi astumist pole Vassiljevil plaanis ning umbusaldusavaldusest pole samuti midagi kuulda olnud.

Vassiljev nentis, et olukorras, kus sama inimene pani riigieelarve kokku ja hakkab seda riigikogus menetlema, tekib küsimus, kas see on võimude lahususe rikkumine või mitte, aga juriidilises mõttes probleemi tema hinnangul kindlasti ei ole. «Vahel ikka juhtub selliseid huvitavaid keerdkäike,» ütles ta.

Riigieelarve eelnõu läbis riigikogus esimese lugemise ning homme õhtul kell 17.15 on muudatusettepanekute tähtaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles