Merko Ehitus sai 36 miljonit kasumit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehitus.
Merko Ehitus. Foto: .

Merko Ehitus sai II kvartalis müügitulu 608 miljonit krooni ning kasumit 36 miljonit.


Müügitulu vähenes võrreldes eelmise aasta II kvartaliga 28 ja puhaskasum 12 protsenti, selgus ASi Merko Ehitus börsiteatest.

Kontsern müüs I poolaastal 84 korterit kogumaksumusega 97,4 miljonit krooni (käibemaksuta) ning juuni lõpus oli varudes müümata 106 valmis korterit kogumaksumusega 138,3 miljonit ning ehitamisjärgus 438 korterit kogumaksumusega 259,8 miljonit.

Töötajaid oli kontsernis juuni lõpus 847 töötajat. Aastaga suurenes nende arv 16 võrra. Töötajatele makstud 6 kuu brutotöötasu oli 121,2 miljonit, vähenedes mulluse I poolaastaga võrreldes 17 protsenti.

Hiljuti kinnitasid Merko Ehituse nõukogu ja juhatus kontserni strateegilised eesmärgid aastateks 2010 - 2015. Merko Ehitus eesmärk on olla juhtiv ehitusfirma oma koduturul - Balti riikides. Lisaks koduturule loeb AS Merko Ehitus perspektiivseteks turgudeks Ukrainat, eestkätt Kiievit, ning Peterburi linna Venemaal. Lisaks senisele ehitus- ja projekteerimisteenusele tahab Merko hakata pakkuma komplekssemat teenust, mis hõlmab endas terviklikku protsessi, alates kaasabist sobiliku krundi leidmisel kuni finantseerimise korraldamiseni.

Eesmärkide saavutamiseks kavatseb Merko Ehitus otsida võimalusi edukalt tegutsenud ettevõtete osaluste omandamiseks, seda eriti Leedus ja Lätis. Samuti korrastada kontserni struktuuri, mille lõppeesmärgiks on börsil noteeritud holding-ettevõte ning selle all kõikides riikides, kus püsivalt tegutsetakse, tootmistegevus läbi neis riikides registreeritud struktuuride.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles